Uitslag Finale JL-Agro Vrijspring Competitie

PERSBERICHT

 

Fokkers tonen vertrouwen in hun eigen fokproducten.

 

Deze jaargang van de JL-Agro springcompetitie maakt één ding duidelijk: Fokkers hebben vertrouwen in hun eigen fokproducten.

Zowel bij de 3-jarige als de 4-jarige springpaarden werd de top-3 gevormd door inzenders, waarbij de fokker nog eigenaar is.

In 2 leeftijdsgroepen streden vrijdag 28 april jonge springpaarden om de overwinning in het Open Kampioenschap Vrijspringen Limburg in Hippisch Centrum De Vosberg te Panningen.

De beoordeling was in handen van 2 mensen uit de praktijk. Heinz Meyer (Dtl.) als ervaren internationaal jurylid vormde een goed duo met de succesvolle springruiter Kristian Houwen. Kristian gaf bij elk paard een korte positieve toelichting op de aanleg als springpaard.

Zij toonden zich uitermate tevreden over de kwaliteit in de breedte, maar vooral over de toppers die met het oranje lint aan de haal gingen.

Bij de 3-jarigen waren alle podiumplaatsen voor een merrie. De overwinning ging naar Firenze HE Z (For Pleasure x Asca Z)) een fokproduct van Marcel Hekerman uit Boxmeer.

Firenze combineert techniek met vermogen en wist iedere spring met heel veel gemak te overtuigen.

De reserve titel was voor Uricana-Grace van John Driessen uit Beesel. Dit fokproduct van Uricas van de Kattevenne blinkt uit in techniek en laat veel instelling zien. Een voorbeeld van een modern springpaard, aldus de jury. Alex Gisbertz uit Beek weet elke keer weer vooraan mee te doen. Dit jaar met de mooi gemodelleerde Ciara de Lune AG Z (V. Camargo). Deze merrie toonde vooral veel natuurlijk aanleg en vermogen. Ze mocht als 3e opstellen.

Bij de 4-jarigen stonden de mannelijke producten voorop.

De overwinning was voor de Breezer SK Z (Balou du Rouet) fokker Bert Knops uit Oirsbeek in eigendom van de familie Knops uit Oirsbeek.

Als 1e starter zette hij direct de toon in deze kleine, maar kwaliteitsvolle rubriek. Sterker nog, volgens velen had de score gerust nog wat hoger gemogen.

Als 2e eindigde de ruin Thor MC (V. Harley VDL) van Monique van Summeren uit Stramproy.

Het podium werd gecompleteerd door Jack Hurkmans met Kasco Z (V. Kazan Z). Jack is vrijwel ieder jaar succesvol deelnemer met een fokproduct uit de moederlijn van het wereldpaard Hickstead van Eric Lamaze. Kasco Z is immers een kleinzoon van Jomara die de moeder is van Hickstead.

De gratis dekking van Emir Z van Stal Brouwer, verloot onder de inzenders en vrijwilligers van deze competitie, kwam terecht bij de Aniek Vervoort uit Kessel.

De Limburgse fokkerijstudieclubs die tekenden voor de organisatie van deze  JL-Agro Springcompetitie hadden de accommodatie en het wedstrijdverloop super voor elkaar. De kopnummers van deze wedstrijd gaan we vast terug zien in de springsport. Voor  de complete uitslag en foto’s van dit evenement kijk op www.rpflimburg.com

Voor aanvullende informatie:

Adrie van Oerle
Ninnesweg 109
5981 PB Panningen
tel. 06-22854951

Hieronder vindt u de totale uitslag van de JL-Agro Vrijspring Competitie, een persbericht volgt later

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *