Fokkerswedstrijd springen 5 juni 2022 te Sevenum

fokkers,

 Wie wordt winnaar van de fokkerswedstrijd?

Tijdens het Ruitersportweekend van Rijvereniging Sevenum wordt op zondagmiddag 5 juni – net voor de Grote prijs – de fokkersspringwedstrijd om de ATAG FOKKERSCUP verreden. Het terrein ligt tegenover Equestrian Centre De Peelbergen. Fokkers van Rijpaarden Fokvereniging Limburg, Fokkerijstudieclub Ysselsteyn en Paardenfokvereniging Zuid-Limburg kunnen hun fokproducten laten strijden in deze speciale en eervolle wedstrijd. Bij deze wedstrijd staat naast ruiter en paard, ook de fokker centraal: degene die de basis heeft gelegd dat de ruiter fijn kan rijden met zijn/haar paard.

Er worden naast prijzen voor de ruiters ook geldprijzen aan de fokkers van de eerste 3 geplaatste paarden ter beschikking gesteld door de gezamenlijke fokverenigingen. Voorwaarde is dat de fokker aanwezig is bij de prijsuitreiking. Voor iedere rubriekswinnende ruiter looft Rijpaardenfokvereniging Limburg een mooie statiedeken uit.

Springpaarden gefokt door de leden van eerdergenoemde fokkerijstudieclubs mogen mee doen aan deze wedstrijd die in 3 rubrieken (1.10m, 1.20m en 1.30m) verreden wordt. Niet alleen de fokproducten die nog bij de fokkers op stal staan of in eigendom zijn mogen meedoen, ook fokproducten die ondertussen onder een nieuwe eigenaar in de sport lopen, mogen een gooi doen om voor zijn/haar fokker de titel binnen te halen.

We hopen dat u ruiters van uw fokproducten vraagt of ze mee willen doen aan deze unieke wedstrijd. Ruiters kunnen zich aanmelden op: https://www.equicompetition.nl/public/rubric/6269207c4014df0018bfb97a

Wij vragen u om de ruiter direct een kopie van het stamboekpapier te laten mailen naar onze secretaris Monique Lamers (mc.lamers@gmail.com). Daarmee verzamelen wij achtergrondinformatie.

Paarden die gefokt zijn door leden van de fokverenigingen hebben voorrang bij inschrijven. Wij adviseren u om snel in te schrijven! De inschrijving is zondag 1 mei 2022 geopend. Mocht de rubriek niet geheel vol zijn, dan zijn paarden gefokt door niet-leden welkom.

We hopen op zondag 5 juni (Pinksterweekend) naast de fokker/ruiter-combinaties ook veel andere fokkers te ontmoeten. Het belooft een gezellige middag te worden met de Grote Prijs als aansluitende rubriek. Mocht uw ruiter van verder weg komen en een stal nodig hebben, dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met secretaris Monique Lamers (mc.lamers@gmail.com).

 

Met hartelijke groeten, mede namens uw bestuur,

 

Frank van Eijkelenburg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *