Excusie Studfarm “De Berghoeve” en België

Beste leden en begunstigers van RPF Limburg,

Graag nodig ik u uit voor een bijzonder interessante excursie naar een toonaangevend springpaardenfokbedrijf “De Berghoeve” in Balen in België (circa 45 km vanaf Weert).

Datum:                zaterdagmiddag 8 juni 2024

Locatie:               Studfarm “de Berghoeve “, Antverpialaan 5, 2490 Balen

Wij zijn dan te gast op het fokbedrijf en sportstal “De Berghoeve” van de heer Paul van de Bosch. Jaarlijks fokt hij circa 40 springgerichte veulens uit wereldberoemde merrielijnen. Veulens en embryodrachten uit ICSI worden over de hele wereld verkocht o.a. via de bekende veilingen. Ook worden veel veulens opgefokt tot volwassen springpaarden en door zijn eigen ruiters in de sport uitgebracht. De Berghoeve is bekend van verschillende goedgekeurde hengsten (zoals Jaguar van de Berghoeve) die o.a. bij de hengstenhouderij van Karel Cox ter dekking staan. Daarnaast is de familie Van de Bosch bekend van het bekende meubelconcern Henders en Hazel dat talloze grote paardensportevenementen ondersteund.

Programma

13.30 uur:           Ontvangst

14.00 uur:           Aanvang excursie met:  – welkomstwoord over historie en filosofie van het bedrijf

                                                                              – rondgang bedrijf

                                                                              – demonstratie veulens en merries

                                                                              – nabespreking en rondvraag

16.00 uur:           Afsluiting

Wij danken de familie Van de Bosch op voorhand voor het welkom wat zij ons bieden! U kunt vast een kijkje nemen op  de website van de Berghoeve: www.studfarmberghoeve.be.

In verband met de planning graag  vooraf (uiterlijk 5 juni) aanmelden via mc.lamers@gmail.com of telefonisch bij ondergetekende (06) 29 53 61 64. Introducés zijn welkom mits aangemeld.

Graag ook alvast onze volgende activiteit noteren.

Jaarlijkse onderlinge veulenbezichtiging regio Maria Hoop e.o.

Op vrijdagavond 28 juni houden wij weer onze jaarlijkse onderlinge veulenbezichtiging. Dit keer de regio ten zuiden van Roermond. Na het bezichtigen van de spring- en dressuurveulens wordt afgesloten met een gezellige nazit. Nadere info volgt nog!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *