Activiteiten weer opgestart

 

Nu het fokkerijseizoen weer voor de deur staat, zijn er gelukkig nog nauwelijks coronabeperkingen. Naarmate meer van onze leden gevaccineerd zijn, zal het risico op virusverspreiding tijdens onze te organiseren bijeenkomsten ook kleiner zijn. Afstand houden en thuisblijven als men verkouden is zal echter toch belangrijk blijven.

Excursie Dressuurstal en inseminatiestation “De IJzeren Man“

Op dinsdagavond 8 maart zijn wij welkom bij Björn van Kessel en Niels Backx van De IJzeren Man in Weert. Hun bedrijf heeft 2 takken (zie ook www.deijzerenman.com). Enerzijds het inseminatiestation waarbij zij o.a. dealer zijn voor de spring- en dressuurhengsten van Blue Horse en het internationale duo Paul Schockemöhle en Andreas Helgstrand. Anderzijds de dressuurstal waar jonge dressuurhengsten klaargemaakt worden voor de keuring en dressuurpaarden worden aangereden tot GP-niveau.

Datum:                dinsdag 8 maart

Locatie:               IJzerenmanweg 4, Weert

Ontvangst:         vanaf 19.00 uur

Aanvang:            19.30 uur

 PROGRAMMA 

–              Welkom door Björn van Kessel met korte toelichting over het bedrijf

–              Rondgang stallen, laboratorium- en inseminatieruimte

–              Demonstratie van diverse dressuurhengsten ofwel aan de hand, ofwel onder het zadel,                waarbij beide heren zullen toelichten wat zij belangrijke kwaliteiten vinden voor een goed

dressuurpaard c.q. fokhengst.

  •     Nazit met een hapje en een drankje bij “De Sluis “, Industriekade 58, Weert (vlakbij IJzeren Man)

waarbij gelegenheid voor nadere vragen en discussie.

Tijdens deze avond is er helaas geen ruimte voor introducees. U kunt zich uiterlijk 6 maart aanmelden bij bestuurslid Irene Hoeben, per mail irene.hoeben@xs4all.nl of telefonisch bij ondergetekende via

(06) 29 53 61 64.

 

Voortgang Fokker zoekt Ruiter 5.0

De training van 10 jonge springcombinaties en 6 dressuurcombinaties is i.s.m. Funqtio en onze enthousiaste instructeurs Dave Maarse en Vivian de la Roy – ondanks enige corona vertraging – gelukkig gewoon doorgegaan.

Bij de lessen bent u altijd welkom als toeschouwer! (Springen: 14 maart, 28 maart, 11 april, 9 mei, 16 mei in De Vosberg. Dressuur: 15 maart, 29 maart, 12 april, 26 april, 10 mei in de manege in Montfort).

 

 

Data om verder alvast te noteren:

Vrijdag 18 maart:            oefenen vrijspringen in Manege De Vosberg in Panningen.

Woensdag 30 maart:     jaarvergadering in zaal de Houbereij in Panningen met aansluitend aan de vergadering een boeiende inleiding door de alom bekende Belgische veilingmeester en sportcommentator Frederik de Backer.

Vrijdag 1 april:                  open Limburgs kampioenschap vrijspringen 2-, 3- en 4-jarigen in Manege            De Vosberg in Panningen.

Zondag 3 april:                 busexcursie naar hengstenshow van T&L (Luc Tilleman), Azelhof in Lier (o.v.b.)

Dinsdag 5 april:                demonstratie avond “Exterieur en beweging van dressuurpaarden” met toelichting door dressuuramazone en inspecteur van het KWPN-afdeling dressuur mevrouw Floor Dröge, in het vernieuwde Ruitersportcentrum Montfort. Deze avond is in eerste instantie gericht op de deelnemers van Fokker zoekt Ruiter, maar staat ook zeker open voor de leden van onze Rijpaardenfokvereniging, Studieclub Ysselsteijn en Paardenfokvereniging Zuid-Limburg en de studenten van Hippisch College Limburg.

Voor deze evenementen ontvangt u t.z.t. nog een aparte uitnodiging

Met hartelijke groeten, mede namens uw bestuur,

 

 

Frank van Eijkelenburg

Voorzitter RPF Limburg, (06) 29 53 61 64

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *