Zadeldruk meten en veilig paardentransport

Op woensdagavond 18 november organiseren wij een informatieavond over twee praktische onderwerpen.

Ten eerste verzorgt ons lid Linda van Engelshoven, bekend van Dressuurstal De Engelse Hoeve te Grashoek, een presentatie over een nieuwe techniek om de verdeling van de zadeldruk te meten. Zij kan exact in beeld brengen waar bepaalde zadels of longeersingels onevenredig veel druk op de rug uitoefenen waardoor ongemak of zelfs drukkingen ontstaan. Zeker ook voor degenen die regelmatig paarden trainen is het goed om hier kennis van te nemen.

Ten tweede hebben wij de heer Reggy Heyens van Verkeerschool Blom uitgenodigd om ons bij te praten over actuele regelgeving op gebied van veilig paardentransport, zoals eisen aan het vervoermiddel en de daarbij behorende vaardigheidscertificaten c.q. rijbewijzen.

Gezien het belang van de onderwerpen stellen wij deze avond ook graag open voor introducés, zowel fokkers als ruiters.

Datum              : woensdag 18 november 2015

Aanvang          : 20.00 uur

Locatie            : Zaal de Houbereij, Kerkstraat 68-70 te Panningen

 

Programma

19.30 uur      : ontvangst

20.00 uur      : opening met presentatie en demonstratie  “Zadeldrukmeting“ door mevrouw Linda van Engelshoven van Dressuurstal “De Engelse Hoeve”.

21.00 uur      : pauze

21.15 uur      : presentatie “Actuele regelgeving voor veilig paardentransport en transportmiddelen” door de heer Reggy Heyens van Verkeersschool Blom

22.15 uur      : rondvraag en sluiting

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *