Wijnen Welten Springcompetitie: op zoek naar springtalenten

Wijnen Welten Springcompetitie: op zoek naar springtalenten

Een bekend en gewaardeerd  paardenevenement onder een nieuwe naam. In 2002 startten de Limburgse fokkerijstudieclubs een competitie vrjispringen met als inzet ‘het open Limburgs Kampioenschap’. Maar liefst 16 jaar lang was Piet van Eekeren als Paardenvoederspecialist de trouwe hoofdsponsor van deze competitie. Met de overdracht van zijn bedrijfsactiviteiten aan Wijnen Welten krijgt deze springcompetitie dit jaar een vanzelfsprekende nieuwe naam: Wijnen Welten Springcompetitie.

Peter van de Pasch (salessupport paardenhouderij en fourage) van Wijnen Welten over dit initiatief: “Het is mooi om onze bedrijfsnaam te verbinden aan een paardenevenement dat al zo lang bestaat en een goede naam heeft in Limburg en tot ver in Brabant. Veel deelnemers aan deze wedstrijd begeleiden en adviseren we bij de voeding en opfok van hun jonge paarden. Daarbij gaat het niet alleen om krachtvoer, maar ook steeds meer om goed ruwvoer. Met de ondersteuning van dit evenement doen we graag wat terug voor deze (op-)fokkers”.

Vanaf heden staat de inschrijving voor deze wedstrijd in Hippisch Centrum De Vosberg in Panningen open. Er kan deelgenomen worden met zowel 2-, 3- als 4-jarige springpaarden. Op vrijdag 15 maart is er een oefenavond gepland. De deelname aan deze avond is niet verplicht. Op vrijdag 29 maart vindt de wedstrijd zelf plaats. De beoordeling is in de handen van 2 op-en-top praktijkmensen: Luc Tilleman (T&L Stallions & Horses) en Patrick Vandereyt (Sport- en Handelsstal Patrick Vandereyt).

De deelnemers strijden niet alleen om de eer maar ook om flink wat geld. In de prijzenpot zit in totaal maar liefst zo’n € 1.500,- cash geld te verdelen onder de eigenaren en Limburgse fokkers van de beste paarden. De fokkerspremie wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Limburgse Veulenveiling en Rijpaardenfokvereniging Limburg. De fokkerspremie is beschikbaar voor de beste in Limburg gefokte paarden. Voorwaarde om een enveloppe met fokkerspremie in ontvangst te kunnen nemen is dat fokkers van deelnemende paarden zelf tijdens de finale aanwezig moeten zijn. Team Nijhoff doet met 2 reductiebonnen van maar liefst € 250,- per stuk, nog eens € 500 extra in de pot.

Zowel voor fokkers als sportliefhebbers en handelaren staan 2 interessante en gezellige avonden op het progamma. De toegang is gratis en voor meer informatie en inschrijving kijk op www.rpflimburg.com  U bent van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen.

 

Voor vragen of aanvullende informatie:

Adrie van Oerle                                   Peter Jaspers
tel. 06-22854951                                 06-10-237769

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *