Limburgs succes op de KWPN Paardendagen,Cidane Kampioen bij de zevenjarige

De overwinning van de grand finale bij de zevenjarigen ging vandaag naar een KWPN-hengst. Het was de overtuigend springende Cidane met Kristian Houwen die de kampioenstitel wist op te eisen.

Zes van de 25 combinaties bereikten de barrage. Ondanks een balk op de laatste hindernis, haalde Cidane (Heartbreaker uit Larnike keur pref prest van G. Ramiro Z, fokker G.J.W. Sikes, Venray)  toch het kampioenschap binnen dankzij zijn opgebouwde voorsprong. Een hele mooie toevoeging op het palmares van de winnaar van de Hengstencompetitie 2013/2014 in de klasse Z.

Cher V (Clinton uit Tripolie pref prest van Calvados, fokker Gebr. Veldman, Elim) bleef foutloos in de barrage en dankzij de scherpe tijd van gisteren mocht zij zich vandaag als tweede opstellen. Voor ruiter Bert Jan Zuidema was het al een succesvolle dag, nadat hij eerder vandaag kampioen werd bij de zesjarigen met Devlin (v. Van Gogh). Naast Cher V mocht Celebrity VDL (Indoctro uit Versinaa keur van Emilion, fokker G. van der Meer, Surhuisterveen) zich opstellen met de Mexicaanse ruiter Ernesto Canseco Olvera. Dankzij een snelle barrage vandaag stegen zij in het klassement.

De KWPN-hengst Carrera (Larino uit Ehrentender ster pref van Landadel, fokker A. Floryn, Geesteren) met Richard Kapteijn, maakte het helaas niet tot de barrage door een springfout in het basisparcours en staat in het eindklassement op een twaalfde plek.

De volgende combinaties verdienden naast de eerste drie geplaatsten ook een ticket voor het WK Jonge Springpaarden in Lanaken:

–       Charming Lady (Heartbreaker x Burggraaf) met Patrick Lemmen

–       Chelsea (Numero Uno x Caretino) met Kim Hoogenraat

–       Contento (Lord Z x Oklund) met Ivo Biessen

–       Cendy VDP (Thriomphe de Muze x Corland) met Rianne Nalis

–       Celine (Lupicor x Concorde) met Pim Mulder

–       Coursy (Carthino Z x Guidam) met Gerben Morsink

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *