Leden studieclubs selecteerden voor de finale

 

Tijdens de voorselecties in Panningen en Wanssum zijn door leden van de organiserende fokkerijstudieclubs 17 driejarige en 12 vierjarige talentvolle springpaarden geselecteerd voor de finale van het Open Limburgs Kampioenschap Vrijspringen 2014. Onder de naam Van Eekeren Springcompetitie vindt dit kampioenschap dit jaar voor de 11e keer plaats. Vrijdag 28 maart a.s. verschijnt om 19.30 uur het eerste paard in de ring in manege De Vosberg, Ninnesweg 176 te Panningen.

Uit eerdere edities van deze competitie zijn al een aantal fijne internationale springpaarden voortgekomen. In 2003 was Chesterfield (V. Landino), toen in eigendom van fokker Ben Klaassen, de 1e winnaar. Chesterfield  was in 2012 één van ’s Nederlands succesvolste paarden. Vorig jaar is dit paard verkocht aan Abdullah Al Sharbatly. De valkmerrie werd gereden door Henk van de Pol en die combinatie was in 2012 één van de meest winnende van Nederland. Chesterfield was in eigendom van John Steeghs en Henk van de Pol en is  via Emile Tacken verkocht naar Saudi-Arabië. Abdullah Al Sharbatly won in 2012 teambrons in Londen en zilver op de wereldruiterspelen in Kentucky 2010. Hij brengt Chesterfield uit in de sport. Een andere winnaar van de Van Eekeren Springcompetitie is de internationale crack Wish (V. Numero Uno) van Jessica (dochter van Bruce) Springsteen. Interessant om te melden is dat de fokker van deze Wish, dhr. Th. Taks uit Blitterswijck, nu een dochter van deze Wish, luisterend naar de naam Full Wish T (V. Ultimo) in de finale bij de 4-jarigen heeft.

In de voorrondes waren 2 opvallende nakomelingen van Ustinov (zoon van de legendarische Libero H) en verder vielen producten op van Indoctro, Cicero Z, Cantos, Calvino Z, Clinton en Balou du Rouet. We zijn zeer benieuwd of deze jonge talenten hun prestaties uit de voorronden kunnen evenaren of mogelijk zelfs verbeteren.

De deelnemers aan de finale strijden niet alleen om de eer maar ook om flink wat geld. In de prijzenpot zit in totaal ruim € 1.500,- te verdelen onder de eigenaren en Limburgse fokkers van de beste paarden. De fokkerspremie wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Limburgse Veulenveiling en Rijpaardenfokvereniging Limburg. De fokkerspremie is beschikbaar voor de beste in Limburg gefokte paarden. Voorwaarde om een enveloppe met fokkerspremie in ontvangst te kunnen nemen is dat winnende fokkers zelf tijdens de finale aanwezig moeten zijn.

De jurering is in handen van mensen uit de praktijk. Dit jaar vormt de Duitser Thomas Blass van Gestüt Rahmannshof (Essen) een jurykoppel met springruiter Tom Smeets. Thomas Blass is een allround paardenman. Hij reed zelf internationaal, is fokker (o.a. van AD Rahmannshof’s Bogeno – het olympiadepaard van Alvaro de Miranda) en handelaar. Zowel voor fokkers als sportliefhebbers en handelaren beloofd het een interessante avond te worden. De toegang is gratis en voor meer informatie en startlijsten kijk op www.rpflimburg.com

 

Voor vragen of aanvullende informatie:

Adrie van Oerle
Ninnesweg 109
5981 PB Panningen
tel. 06-22854951

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *