Dutch Sport Horse Sales en Limburgse Veulenveiling verhuizen naar Equestrian Centre de Peelbergen

 

Zojuist is bekend gemaakt dat de twee veilingen, de Dutch Sport Horse Sales en de Limburgse Veulenveiling, zullen verhuizen naar het in februari officieel geopende ‘Equestrian Centre de Peelbergen’ in Kronenberg. Tot op heden was ‘Equestrian Center De IJzeren Man’ in Weert gastheer van de twee veilingen.

De veilingen en de locatie in Weert zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een dergelijke verhuizing heeft dan ook heel wat voeten in de aarde. De organisatie heeft de afgelopen zes maanden met de betrokken partijen om tafel gezeten om een weloverwogen keuze te maken. (Mede-)organisator Paul Hendrix over de verhuizing: “We hebben de afgelopen 12 jaar met de Dutch Sport Horse Sales een geweldige locatie gehad aan ‘De IJzeren Man’. Ook de Limburgse Veulenveiling vindt hier haar origine. We hebben dan ook sterk getwijfeld óf we wel moesten gaan verhuizen. Het gezegde luidt immers ‘Never change a winning team’.”

Desalniettemin heeft de organisatie besloten de veilingen te verhuizen. De hoofdreden is de groei van zowel de collecties als de bezoekersaantallen en de praktische beperkingen waar de organisatie in Weert tegenaan liep. De grootte en infrastructuur van Equestrian Centre de Peelbergen is perfect voor dit soort hippische evenementen, aldus de organisatie.

De Dutch Sport Horse Sales vindt dit jaar plaats op dinsdag 20 september. De Limburgse Veulenveiling wordt een dag later, op woensdag 21 september, georganiseerd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *