Online Veulenverkoop door het KWPN

kwpn

Een aantal jaren geleden initieerde het KWPN de online KWPN Veulenverkooplijst. Vele fokkers plaatsten hun veulentje in deze lijst om ze vervolgens op de KWPN-website onder de aandacht van potentiele kopers te brengen.

Deze zomer wordt gestart met een nieuw initiatief dat de professionelere variant is van de veulenverkooplijst: de KWPN Online Veulenverkoop.

 

De speciaal ontworpen website, http://www.kwpnonlinesales.com/, zal ditmaal worden ingericht voor de veulens, die op fokrichting en afstamming worden gecategoriseerd.

Ieder veulen krijgt een eigen pagina met daarop een foto, een video en afstamming, zodat de potentiële kopers een uitgebreid beeld krijgen van het veulen.


Als u een veulen wilt aanmelden voor de Online Veulenverkoop, dan kunt u deze opgeven via MIJN KWPN. De veulens moeten bij het KWPN geregistreerd zijn en dienen op uw naam staan.

Na het invullen van het formulier ontvangt u een bevestiging van de inschrijving. In de maanden juli, augustus en september worden de veulens geselecteerd en tevens gefilmd op het KWPN centrum.

Bij aankomst op het KWPN-centrum worden de veulens bekeken door twee fulltime KWPN-inspecteurs, die de veulens zullen beoordelen op correctheid. Hieronder wordt verstaan:

·         de veulens moeten vrij zijn van uiterlijk waarneembare afwijkingen (afwijkend

       spronggewricht, ongelijke of afwijkende voeten of een overbeet)

·         de veulens mogen geen afwijkende beenstanden hebben

·         de veulens moeten correct bewegen in stap, draf en galop

·         de veulens moeten getoiletteerd zijn, maar tastharen en de haren aan de binnenzijde van de oorschelp mogen niet afgeschoren zijn.

Het oordeel van de KWPN inspecteurs is bindend. Wanneer een veulen door de selectie komt, wordt deze gefilmd. Het filmen geschiedt samen met de merrie die zal worden voorgebracht door een door het KWPN aangewezen voorbrenger.

Na selectie mag u de veulens weer mee naar huis nemen.

 

Het inschrijfgeld voor de veiling bedraagt 75 euro (excl. BTW). Het variabele deel van het inschrijfgeld is 4% exclusief BTW bij verkoop.

De details over de kosten zijn te vinden in de voorwaarden.

 

Bent u geïnteresseerd in het verkopen of het kopen van een veulen? Voor meer informatie en de voorwaarden kijk op: www.kwpn.nl of stuur een e-mail naar salespromotion@kwpn.nl.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *