Geslaagde stamboekkeuring voor RPF leden

Op de vandaag gehouden stamboekkeuring van het KWPN bij Stal Hendrix te Kessel was de Don Diablo HX-merrie Irmette Balia PJ uit Elite Balia ster v.Ustinov, gefokt door onze leden Peter Jaspers en Mireille Hoenjet-Jaspers te Panningen en in eigendom van Stal Hendrix een heel opvallend paard. Deze zeer charmante merrie behaalde de hoogste bovenbalk van de dag, namelijk 80 punten voor exterieur en 85 voor het springen. “Deze 1.66 m grote goed gemodelleerde rassige merrie lijkt een heel compleet springpaard te zijn. Je ziet zelden een driejarige die zó goed kan terugspringen. Ze galoppeert lichtvoetig met veel balans en springt extreem met schoft omhoog. De techniek is nog wat wisselend maar ze beschikt over veel kwaliteit.”

Ook een sterpredikaat kreeg de Harley dochter It’s Vera, gefokt door Peter en Renate Stultiëns uit Weert uit een volle zus van de hengst van Gogh. Zij kreeg een bovenbalk met 75 punten voor exterieur en 75 punten voor het springen.

Er was ook een sterpredikaat voor de merrie Ikke v Zirocco Blue x Hold Up Premier gefokt en in eigendom van Mart Stienen te Nederweert. Deze grote schimmel kreeg 70 punten voor exterieur en 75 punten voor het springen.

Tenslotte was er nog een sterpredikaat voor de 4 jarige merrie Hoya-Bella v Spartacus x Asca Z gefokt en in eigendom van Jeu Sturme te Kessel. Deze merrie kreeg 70 punten voor exterieur en 75 punten voor het springen.

Van de 19 voorgestelde merries kregen er uiteindelijk 17 het sterpredikaat toegekend. Dit is een zeer hoge score te noemen.

Fokkers en eigenaren gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *