Cantos en Ultimo leveren kampioen vrijspringen 2014

Winnaar 3 jarige
Winnaar 3 jarige, Galantos HV, met de eigenaren en onze hoofdsponsor
Winnaar 4 jarige
Winnaar 4 jarige, Full Wish T, met eigenaar en onze hoofdsponsor

Er werden in de finale 17 driejarige paarden beoordeeld door de Duitser Thomas Blass van Gestüt Rahmannshof en springruiter Tom Smeets. Over de springkwaliteiten van de kopgroep waren zij zeer te spreken. Uit de deskundige toelichtingen van Thomas Blass was op te maken dat er uit deze finalisten een aantal fijne sportpaarden kunnen groeien.

Het oranje lint, een mooie PAVO-deken en de kampioenssjerp was dit jaar voor de hengst Galantos HV (. Cantos x Lancelot). Dit is een product uit de zeer succesvolle fokkerij van familie Hesen- Vossen (in 2013 niet voor niets was vader Vossen de fokker van het jaar in Limburg). Galantos HV is in eigendom van de combinatie Hesen-Vossen en Houwen Sport Horses. Net als in de voorrondes sprong deze atletische hengst met veel afdruk en vermogen. Daarbij maakt Galantos HV de sprong achter goed af. De eigenaren ontvingen uit handen van hoofdsponsor Piet van Eekeren € 150,- prijzengeld. De familie Hesen-Vossen kregen bovendien een gelijk bedrag aan fokkerspremie beschikbaar gesteld door de Stichting Limburgse Veulenveiling.

Op de 2e plaats eindigde Goldstar een zoon van Tangelo van de Zuuthoeve van de Zweedse Louise Nyberg. Deze massale hengst sprong met veel overzicht. Volgens de jury was het over de gehele linie een compleet springpaard met een fijne galoppade. Fokker van deze hengst was Peter Leenen.

Op de 3e tot en met de 5e plaats eindigden enkele zeer fijne sportpaarden. Derde werd de merrie Gina (V. Cicero Z) van fokker/eigenaar Peter Verdellen uit Horst, 4e werd de ruin Galileo (V. Indoctro) van de fokker/eigenaar Chris van Schipstal uit Mill. Op de 5e plaats eindigde Gorettie C (V. Canturano) van fokker/eigenaar Wiel Craenmehr.

Bij de 4-jarige werden er 12 paarden toegelaten tot de finale. De overwinning en de hoogste fokkerspremie bij de 4-jarigen was voor de flitsende Ultimo dochter Full Wish T van fokker/eigenaar Thei Tax uit Blitterswijck. Deze merrie toonde geweldige reflexen en wist dit te koppelen aan veel vermogen.

Het rode lint was voor de schimmelmerrie Dabell (V. Accorado) van Coen Goumans uit Smakt. Elke keer dat dit paard in de ring verscheen heeft dit paard zich opgewaardeerd. Daarmee lijkt dit een waardevol toekomstig sportpaard.

De derde prijs was voor de hengst Firstinov (V. Ustinov) van fokker/eigenaar Peter Leenen uit Lomm.

Opvallend is dat we uit een aantal moederlijnen jaarlijks deelnemers terug zien die zich een plaats weten te verwerven op het podium. De organisatie kijkt terug op een zeer mooie, goed verlopen en interessante springcompetitie. In de internationale springrubrieken komen we steeds vaker prijswinnaars uit de Van Eekeren Springcompetitie tegen.

Alle deelnemers 2014

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *