Oranje van Eekeren Vrijspringen 2017 succesvol verlopen

Gisteren op Koningsdag 2017 wordt onder grote belangstelling in de mooi accommodatie van manege de Vosberg te Panningen de Oranje van Eekeren Vrijspringwedstrijd gehouden.

Uiteindelijk namen er negen 2-jarige en zes en twintig  3- en 4- jarige paarden deel aan de wedstrijd.

Er was voor een concept gekozen met een hoofdjury, bestaande uit Pieter Kersten en Rob Heijligers. Pieter Kersten gaf na elk paard een duidelijke en positieve toelichting.

Vanuit de organiserende verenigingen, de RPF Limburg en de Studieclub Ysselsteyn eo. werden 3 mensen afgevaardigd die 2 jury koppels vormden.

De punten van de hoofdjury telden voor 2/3 mee en de 2 verenigings jury’s telden samen voor 1/3 mee.

Bij de 2- jarige was er duidelijke winnaar, Klavour J v. Canabis Z x Zambesi TN  gefokt en in eigendom van Peter Jonkers uit Westerbeek. Hij kreeg in totaal 1438 punten wat neer kwam op een percentage van 79.89 %. Op de 2e plaats eindigde Kordaat, v. Cardento x Oklund, gefokt door Ton Kessels en in eigendom van zijn dochter Ines v. Waardenburg-Kessels. Kordaat kreeg 1389 punten, 77,17 %.

Bij de 3- en de 4- jarige ging de overwinning duidelijk naar Frappuccino AG Z v Figaro Z, gefokt en in eigendom van Alex Gisbertz uit Beek. Hij kreeg van de jury in totaal 1502 punten, 83,44 %.  Vader Figaro Z werd eveneens door Alex zelf gefokt en werd in 2008 ook als winnaar gehuldigd bij de Van Eekeren Vrijspringcompetitie.

op de 2e plaats eindigde bij de 3- en de 4- jarige, Jeleonald van de Eijkhof, v. Calvaro Z gefokt en in eigendom van Frank v Eijkelenburg uit Roggel. Hij kreeg van de jury in totaal 1475 pnt 81.94 %

Klik hier voor de uitslag publicatie VEK 2017 uitslag

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *