JL-AGRO Springcompetitie: op zoek naar springtalenten

Een bekend en gewaardeerd  paardenevenement onder wederom een nieuwe naam. In 2002 startten de Limburgse fokkerijstudieclubs een competitie vrijspringen met als inzet ‘Het Open Limburgs Kampioenschap’. Na 2 jaar absentie (vanwege Corona) staat nu op vrijdag 1 april weer een interessante springavond voor jonge paarden op de agenda. Deze springwedstrijd voor talentvolle paarden heeft dezelfde sponsor als de laatste versie, alleen de naam is gewijzigd: JL-AGRO Springcompetitie. Peter van de Pasch (salessupport paardenhouderij en fourage) van JL-AGRO over dit initiatief: “Het is mooi om onze bedrijfsnaam te verbinden aan een paardenevenement dat al zo lang bestaat en een goede naam heeft in Limburg en tot ver in Brabant. Veel deelnemers aan deze wedstrijd begeleiden en adviseren we bij de voeding en opfok van hun jonge paarden. Daarbij gaat het niet alleen om krachtvoer, maar ook steeds meer om goed ruwvoer. Met de ondersteuning van dit evenement doen we graag wat terug voor deze fokkers en opfokkers”.

Vrijdag 1 april vanaf 19.00 uur vindt de wedstrijd plaats in Hippisch Centrum De Vosberg in Panningen. Er komen zowel 2-, 3- als 4-jarige springpaarden aan de start. Op de startlijst staan in totaal 35 paarden. De beoordeling is in de handen van 2 op-en-top praktijkmensen: Boudewijn Schepers (18 jaar voorzitter  van de BWP hengstenkeuringscommissie geweest) en Kevin Olsmeijer (Stal Doorwerth).

De deelnemers strijden niet alleen om de eer maar ook om flink wat geld. In de prijzenpot zit in totaal maar liefst zo’n € 1.800,- cash geld te verdelen onder de eigenaren en Limburgse fokkers van de beste paarden. De fokkerspremie wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Limburgse Veulenveiling en Rijpaardenfokvereniging Limburg. De fokkerspremie is beschikbaar voor de beste in Limburg gefokte paarden. Voorwaarde om een enveloppe met fokkerspremie in ontvangst te kunnen nemen is dat fokkers van deelnemende paarden zelf tijdens de finale aanwezig moeten zijn.

Tenslotte worden na afloop in de foyer onder alle aanwezige deelnemers 2 dekkingen verloot. Stal Brouwer uit Gieten stelt een dekking van een eigen hengst beschikbaar en Stal Hendrix stelt een dekking beschikbaar van de zeer getalenteerde  Lambrusco (Entertainer x Lux).

Zowel voor fokkers als sportliefhebbers en handelaren wordt het weer een interessante en gezellige avond. De toegang is gratis en voor meer informatie kijk op www.rpflimburg.com  U bent van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen.

De startlijsten worden hier zsm gepubliceerd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *