3 april as. Finale Van Eekeren Vrijspringcompetitie

Tijdens de voorselectie in Panningen zijn door leden van de organiserende fokkerijstudieclubs 20 driejarige en 8 vierjarige talentvolle springpaarden geselecteerd voor de finale van het Open Limburgs Kampioenschap Vrijspringen 2015. Onder de naam Van Eekeren Springcompetitie vindt dit kampioenschap dit jaar voor de 12e keer plaats. Op vrijdag 3 april a.s. verschijnt om 19.00 uur het eerste paard in de ring in manege De Vosberg, Ninnesweg 176 te Panningen.

In de voorronden was er dit jaar erg veel belangstelling vanuit de handel voor deze competitie. En jammer genoeg, voor de competitie, zijn er al enkele kampioenskandidaten van eigenaar gewisseld. Voor de inzenders / fokkers is dat overigens steeds vaker een reden om deel te nemen aan deze springwedstrijd. Een mooie etalage voor nog niet zadelmakke fijne springpaarden. Uit eerdere edities van deze competitie zijn al veel fijne internationale springpaarden voortgekomen. De kans is reëel dat er ook dit jaar weer een toekomstige topper tussen zit.  

Bekende hengsten als Numero Uno, Ultimo, Tornesch, Spartacus, Quality Time en Eldorado van de Zeshoek hadden 2 of meer producten in de voorronden. Of ze de kampioenen gaan brengen is nog maar de vraag. Ze krijgen concurrentie van kinderen van enkele nog relatief jonge hengsten, zoals Brainpower, Boss VDL en Back Gammon. De deelnemers aan de finale strijden niet alleen om de eer maar ook om flink wat geld. In de prijzenpot zit in totaal meer € 1.000,- te verdelen onder de eigenaren en Limburgse fokkers van de beste paarden. De fokkerspremie wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Limburgse Veulenveiling en Rijpaardenfokvereniging Limburg. De fokkerspremie is beschikbaar voor de beste in Limburg gefokte paarden. Voorwaarde om een enveloppe met fokkerspremie in ontvangst te kunnen nemen is dat winnende fokkers zelf tijdens de finale aanwezig moeten zijn.

De jurering is in handen van mensen uit de praktijk. Dit jaar vormen Herman Bode en Leon Otten van het BWP uit België een jurykoppel. Zowel voor fokkers als sportliefhebbers en handelaren beloofd het weer een interessante avond te worden. De toegang is gratis en voor startlijsten wordt gezorgd.

klik hier voor de  VES startlijst finale 2015

Voor verdere informatie:

Peter Jaspers                                        Adrie van Oerle

06-10-237769                                      06-22-854951

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *