11 juli Centrale Keuring KWPN te Panningen

Een boeiende mix van sport en fokkerij.

Op zaterdag 11 juli vindt de Centrale Keuring van Limburg weer plaats. Ook dit jaar vindt dit evenement weer plaats bij Manege de Vosberg, Ninnesweg 176 in Panningen. Vanaf 9.00 uur in de morgen kunt u in 3 ringen de beste paarden van Limburg bewonderen.

In ring 1 is de keuring hieraan nemen ca. 100 merries en veulens deel. We beginnen om 9 uur met de dressuurpaarden waarvan we rond 10.45 uur de kampioen uitroepen. De springpaarden zijn dit jaar weer goed vertegenwoordigd en deze rubrieken beginnen om 11.20 uur.

In het middaguur wordt in de keuringsbaan een grote groep van maar liefst 30 fokkers van Prestatiemerries, waaronder diverse leden van onze vereniging, gehuldigd. Dit aantal onderstreept het feit dat Limburg een provincie is waar de sport de boventoon voert. Hulde aan deze groep fokkers!

Tot slot zijn om 15.45 uur in deze ring de veulens (30) aan de beurt, de beste hiervan ontvangt weer een wildcard voor de Limburgse veulenveiling.

De hoogst geplaatste 4 en 5 jarige springpaarden treden aan ring 2, die is vanaf 9.00 uur gereserveerd voor de finales van de KWPN-Stal Hendrix Springcompetitie. De beste 30 van beide leeftijdsgroepen strijden om de overwinning. En in ring 3 vinden we de Pavo-cup. Na afloop van deze rubrieken is er weer tijd voor de fokkersbokaal dressuur en springen. Welke fokker gaat met de wisselbeker en een mooie premie beschikbaar gesteld door de stichting LVV naar huis?

We hopen u allemaal te begroeten op dit hoogtepunt in het Limburgs keuringsseizoen, de entree is gratis. De actuele start- en deelnemerslijsten vindt u in de agenda van de KWPN Limburg website. De CK in Limburg belooft weer een gezellige dag te worden voor zowel fokkers, als deelnemers en geïnteresseerden in de sport.

 

Voor vragen of anderszins kijk op: www.kwpnlimburg.nl

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *